KARAMAN / MERKEZ - Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ürdün´ de Arapça Dil Eğitimi

30.06.2017 Cuma günü başlayan pragramımız 15 öğrenci 1 belletmen ev 2 öğretmenizle devam ederek ve 11.08.2017 Cuma günü tamalanmıştır.

Öğrencilerimiz Amman´da Harameyn Otelde 2 ve 4 kişilik odalarda gayet ferah ve güzel imkanlarla konakladılar.  Üç öğün yemek ve ikramlar okulumuz tarafından organize edilerek karşılandı.  Ewan Enstitüsü ile yapılan mutabakat gereği günlük 5 saat dersle beraber 3 saat Arap Musrifleri ile beraber Arapça dilini yaşayarak ve kullanarak öğrenmenin tadına vardılar. Öğrencilerimiz. Her akşam yatsı namazları öncesi 1 saat, namaz sonrası 30 dakika olmak üzere " Tefsir Okuma Mütalaası" şeklinde etüt uygulaması yapıldı. 40 günlük program boyunca öğrencilerimiz ayrıca 40 hadis ezberlediler. Yatsı ve Sabah namazları otelimize yürüme mesafesindeki camide cemaatle kılındı. Sabah namazı sonrasında halka dersleri ve fıkıh okumaları yapıldı.

Programın hazırlanmasında katkı sağlayan velilerimize, hayır severlerimize, Karaman Yunus Emre Vakfına, Karaman Önder Karaman İHL platformuna, Karaman İl Mili Eğitim Müdürlüğüne Teşekkür ederiz.

Yayın: 06.07.2017 - Güncelleme: 08.12.2023 10:50 - Görüntülenme: 861